Baconbe tekert szűzérme borsmártással

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

75 dkg sertés szűzpecsenye
12 szelet bacon
bors

2 dl tejszín
zsiradék a sütéshez

*

Elkészítés:

A szűzpecsenyét felvágom 12 darabba, kicsit megsózom és enyhén borsozom. Vigyázni kell a sózással, mert a bacon sós. Ezután egyenként betekerem az érméket 1-1 bacon szeletbe.
Annyi zsiradékot forrósítok egy lábasban, amennyi sülés közben félig ellepi majd az érméket, ez lehet zsír, olaj, vagy a kettő keveréke.
Forró zsiradékban kezdem el sütni, lefedem egy fedővel és úgy sütöm tovább, kb. 5 percig kell sütni egy oldalát tartalék hőmérsékleten. Megfordítom és a másik felét is sütöm 5 percig, majd a fedőt levéve róla, forgatva  átpirítom minden oldalát.
A visszamaradt zsiradékba belekeverem a tejszínt  és jól összeforralom, bőségesen borsozom az így kapott mártást.. Ha soknak találjuk a zsiradékot, le lehet önteni belőle.  Ez a mártás kerül a hús alá, amibe fogyasztáskor belemártogatjuk.
Krumplipüré illik mellé köretnek, de lehet bármi más is.