Hozzávalók:
75 dkg sertés szűzpecsenye
12 szelet bacon
bors
só
2 dl tejszín
zsiradék a sütéshez
*
Elkészítés:
A szűzpecsenyét felvágom 12 darabba, kicsit megsózom és enyhén borsozom. Vigyázni kell a sózással, mert a bacon sós. Ezután egyenként betekerem az érméket 1-1 bacon szeletbe.
Annyi zsiradékot forrósítok egy lábasban, amennyi sülés közben félig ellepi majd az érméket, ez lehet zsír, olaj, vagy a kettő keveréke.
Forró zsiradékban kezdem el sütni, lefedem egy fedővel és úgy sütöm tovább, kb. 5 percig kell sütni egy oldalát tartalék hőmérsékleten. Megfordítom és a másik felét is sütöm 5 percig, majd a fedőt levéve róla, forgatva átpirítom minden oldalát.
A visszamaradt zsiradékba belekeverem a tejszínt és jól összeforralom, bőségesen borsozom az így kapott mártást.. Ha soknak találjuk a zsiradékot, le lehet önteni belőle. Ez a mártás kerül a hús alá, amibe fogyasztáskor belemártogatjuk.
Krumplipüré illik mellé köretnek, de lehet bármi más is.