Hozzávalók:
fehér, vagy zöld spárga,
szeletelt bacon.
a mártogatóshoz:
1 pohár joghurt, (150 g.)
1 szál újhagyma zöldje,
kis maréknyi friss kapor,
kevés citromlé,
só, frissen őrölt bors.
*
Elkészítés:
A spárgákat a síp alatt megtisztítjuk, a végét ami fás lehet, levágjuk.
Baconszelettel spirál alakban betekerjük.
Az utolsó hajtást megtűzzük fogpiszkálóval, hogy ne bomoljon ki sütés közben.
Fűszerezésre nincs szükség, mert a bacon füstöt, sós íze a sütés közben megízesíti a spárgát.
Teflonos tepsibe, vagy sütőtálba sorjázzuk, és 180 fokon az előmelegített sütőben a bacon pirulásáig sütjük.
Ezalatt elkészítjük hozzá a mártogatóst.
Újhagymát, kaprot a lehető legapróbbra vágjuk, összekeverjük 1 pohár joghurttal, kevés citromlével, sózzuk borsozzuk.
Más mártogatóssal is finom.
Adhatunk mellé csípős salsa szószt, de akár majonézt is.
Gyors, egyszerű vendégvárónak is kitűnő!