Hozzávalók:
Hozzávalók:
30 30 dkg gomba
5 d5 db bsárgarépa
30 30 dkg bacon szalonna
6 d6 db virsli
dk5 dkg zsír
1 k2 kávéskanál só
1 k2 kávéskanál bors
*
Elkészítés:
Én ehhez a gomba szárát használtam fel, de természetesen a félbevágott gombákat is be lehet tekerni.
Tehát a gombákat kissé megfűszerezem és betekerem a baconbe, fogpiszkálóval megtűzzük.
Sárgarépából egész vastagra van szükségünk.
A répákat kb.
5-6 cm – es darabokra vágjuk és almaszúróval kiszúrjuk, majd virslit dugunk bele.
(Ha az egész virsli nem fér bele, elvágjuk ).
Ezután ezt is betekerjük a baconnal és megtűzzük.
Ha kész vagyunk, kizsírozott ( olajozott ) tepsibe rakjuk a falatokat és 170-180 fokos sütőben fólia alatt kb.
30 perc alatt készre sütjük.
Előételnek kiváló, de körettel, salátával, főételnek is adhatjuk.