Hozzávalók:
30 dkg csirkemáj (szív nélkül)
1 fej vöröshagyma
2-3 db sárgarépa karikázva
1 zöldség karikázva
só, bors, oliva
1 csomag bacon szalonna
*
Elkészítés:
Hossó Anita adta az alapötletet,már rég el akartam készíteni a baconba tekert csirkemájat. Most rászántam magam és paleosítottam Anita receptjét, én krumpli helyett sárgarépával sütöttem.
A csirkemájat megtisztítom, megmosom és só, borssal beszórom mindkét oldalát és feltekerem egy szelet baconba.
A sárgarépát meghámozom és megmosom, majd felkarikázom.
Egy hőállóedény alját kicsit kiolivázom és beleteszek egy adag sárgarépakarikát és zöldségkarikát is lehet. Aztán ráfektetem a tekercseket, megint sózom picit és a hagymakarikákat rászórom. A tekercsek köré még tehetek kis sárgarépát. Kevés vizet öntök alá, fóliával lefedem.
Előmelegítem a sütőt és 180-200 fok között kb. 40 percig sütöm, majd leveszem a fóliát és még kb. 5 percig pirítom.