Hozzávalók:
fél kg darált hús
1 zsemlye
1tojás
só
piros paprika
bors, őrölt kömény
vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg sajt
kb.10 cm póréhagyma
1 db reszelt sárgarépa
gomba stb.
1 cs bacon (kb. 20 szelet)
*
Elkészítés:
Készítünk egy hagyományos fasírtmasszát, de kenyér nélkül. (Ha nagyon híg lenne, akkor mehet bele egy kis prézli.)
Egy darab alufóliát spray-vel befújunk, majd elkészítjük a bacon szőttest.
Amit találunk a hűtőben, azt rásorakoztatjuk. Egy sor füstölt sajt, egy sor hagymaszár vagy póréhagyma, egy sor reszelt sárgarépa, majd a húsmassza fele. Tehetünk bele egy kis párolt gombát is, majd befedjük a massza másik felével.
Ha elkészült a mű, akkor az alufóliát bezárjuk, és egy magas falú tepsibe tesszük.
Előmelegített sütőben 200 °C-on 45 percig sütjük. Ezután megnyitjuk az alufóliát, és tovább pirítjuk. Kiborítjuk egy tálra, és a másik oldalát meggrillezzük.
Kb. 10 perc pihentetés után szépen szeletelhető. Hidegen is megállja a helyét.


