Hozzávalók:
1 kisebb fej karfiol
16-18szelet bacon
70 dkg darált hús
2 tojás
só
bors
pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej hagyma
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
*
Elkészítés:
A megtisztított, egyben hagyott karfiolt enyhén sós vízben félpuhára főzzük.
A vízből kiemeljük és hagyjuk teljesen leszáradni.
A darált húst összekeverjük a finomra vágott, kevés zsiradékon megdinsztelt hagymával, összezúzott fokhagymával.
Sóval, borssal, kevés pirospaprikával ízesítjük, hozzáadjuk a tojást, és a zsemlemorzsát.
Alaposan összekeverjük.
A bacon szeleteket egy sütőpapíron egy pontból kiindulva egy kört képezve lefektetjük.
A közepére tesszük a karfiolt, beburkoljuk a fűszeres darált hússal.
majd ráhajtogatjuk a baconszeleteket.
175-180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb.
60 perc alatt megsütjük.
Ha a teteje jobban pirulna, érdemes alufóliával letakarni.