Bacon ropogós csilis csokoládéba mártva

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

250 g. szeletelt bacon,
1 tábla étcsokoládé,
1 teáskanál olaj,
1 mokkáskanál csilipor,
kevés chips morzsa.

*

Elkészítés:

A baconszeleteket hosszában félbehajtottam, majd újra.
Tehát egy négybe hajtott bacont kaptam, amit sütőpapírra fektettem.
Erre ismét sütőpapírt borítottam, és egy tepsivel leszorítottam, majd közepesen meleg sütőbe tettem.
20 perc után a sütőt lekapcsoltam, és hagytam kihűlni a bacon rudakat.
Eközben 1 tábla csokoládét széttördeltem, és vízfürdőben felolvasztottam, majd 1 teáskanál olajjal, és 1 mokkáskanálnyi szárított csilivel elkevertem.
A megsült bacont a csilis csokiba mártottam, és a közben meghűlt baconrudak alól kivett, és megfordított sütőpapírra sorjáztam.
Közben a ropogósok egyik részét egy újabb recepthez ( borzas karfiol, és / vagy brokkolirózsák ) félretett krumpli chips morzsába forgattam.
Ez lett a finomabb !

Bacon ropogós csilis csokoládéba mártva