Hozzávalók:
250 g. szeletelt bacon,
1 tábla étcsokoládé,
1 teáskanál olaj,
1 mokkáskanál csilipor,
kevés chips morzsa.
*
Elkészítés:
A baconszeleteket hosszában félbehajtottam, majd újra.
Tehát egy négybe hajtott bacont kaptam, amit sütőpapírra fektettem.
Erre ismét sütőpapírt borítottam, és egy tepsivel leszorítottam, majd közepesen meleg sütőbe tettem.
20 perc után a sütőt lekapcsoltam, és hagytam kihűlni a bacon rudakat.
Eközben 1 tábla csokoládét széttördeltem, és vízfürdőben felolvasztottam, majd 1 teáskanál olajjal, és 1 mokkáskanálnyi szárított csilivel elkevertem.
A megsült bacont a csilis csokiba mártottam, és a közben meghűlt baconrudak alól kivett, és megfordított sütőpapírra sorjáztam.
Közben a ropogósok egyik részét egy újabb recepthez ( borzas karfiol, és / vagy brokkolirózsák ) félretett krumpli chips morzsába forgattam.
Ez lett a finomabb !