Hozzávalók:
15 dkg liszt
15 dkg mogyoró (ezzel a legfinomabb, de készítik dióval, mandulával, törökmogyoróval, illetve vegyesen is)
10 dkg cukor
15 dkg vaj (nem margarin!)
5 csepp vanília kivonat
1 db kezeletlen narancs héja
15 dkg jó minőségű étcsoki
*
Elkészítés:
A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, ha kihűlt, lemorzsoljuk a héját, majd ledaráljuk az illatos mogyorót.
A lisztet, a vajat, a cukrot, a narancshéjat, a vanília-kivonatot és a sót tálba tesszük, és a ledarált mogyoróval összegyúrjuk.
Hűtőben fél órát pihentetjük.
Diónyi golyókat formálunk belőle, amit sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymáshoz nem túl közel.
Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső sütési módon kb.
10 perc alatt megsütjük.
Ha kihűltek, olvasztott étcsokival összeragasztunk két-két csókot.
A maradék csokival díszítjük.
Másnap a legjobb !