Hozzávalók:
1 db nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 ek napraforgóolaj
2 tk fűszerpaprika
1 tk só
2 db zöldpaprika
1 db nagyobb paradicsom
1 db kisebb cukkini
½ mk őrölt kömény
¼ mk őrölt fekete bors
1 mk csípős paprikakrém
4 pár virsli
25 dkg konzerv bab (1 doboz)
*
Elkészítés:
A felaprított vöröshagymát megdinszteljük, a végén megfuttatjuk az olajon a zúzott fokhagymát is, megszórjuk a fűszerpaprikával, felöntjük fél dl vízzel, majd rátesszük a felaprított zöldpaprikát, paradicsomot, hozzáadjuk a sót, köményt, borsot, paprikakrémet, és fedő alatt pároljuk, amíg a paprika és a paradicsom összeesik.
Közben felaprítjuk a cukkinit, karikára vágjuk a virslit, leöntjük a babkonzerv levét, és leöblítjük a babot.
A lecsós alaphoz adjuk a cukkinit és a virslit, pár percig együtt főzzük, majd a babot is hozzáadjuk, és még egyet forralunk rajta.
Nokedlival vagy tarhonyával kínáljuk.