Hozzávalók:
1 kg virsli
0,5 kg szárazbab
3 fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
4 paprika
5 paradicsom
1 kisebb chili
néhány babérlevél
só
frissen őrölt bors
kis csokor petrezselyemzöld
2 kiskanál szárított kakukkfű
1 dl száraz fehérbor
2 dl alaplé
kevés étolaj
*
Elkészítés:
A szárazbabot előző este beáztatjuk, másnap sós vízben, néhány babérlevéllel együtt megfőzzük.
Közben felkarikázzuk a hagymát, forró vízben megmártjuk a paradicsomokat, majd a héját lehúzzuk, majd felkarikázzuk.
Mikor a bab megfőtt leszűrjük.
Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, felöntjük kevés borral, majd enyhén megsózzuk.
Félbevágott chilit adunk hozzá, majd hozzákeverjük a megfőtt babot.
Fűszerezzük borssal, zöldfűszerekkel, majd a karikázott paprikát is hozzáadjuk.
Fedő alatt rövid ideig pároljuk kevés leves alaplével.
Ezalatt felkarikázzuk a virslit és hozzáadva a lecsóhoz, további 5 percig fedő alatt pároljuk.