Hozzávalók:
Hozzávalók:
50 dkg savanyú káposzta
1 kisebb füstölt csülök főzve
20 dkg kolozsvári szalonna
1 nagy fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
kb. fél bögre bab
3 evőkanál árpagyöngydara
1 szál cserkészkolbász
Fűszerek ízlés szerint: pirospaprika, feketebors, kömény, babérlevél, borsikafű, majoránna.
*
Elkészítés:
A cserépedény aljára tettem kolozsvári szalonna zsírjában párolt hagyma, fokhagyma keverékét, a szalonnapörcökkel együtt.
Rá került a kiáztatott káposzta fele és a beáztatott bab fele.
Megszórtam borssal, köménnyel, majorannával, borsikafűvel és pirospaprikával.
Tettem bele babérlevelet is.
Rákerült a káposzta és a szalonnás-hagymás keverék másik fele, és újra megszórtam a fűszerekkel.
A csülköt előre megfőztem és a káposztát a főzőlével öntöttem fel, hogy bőven ellepje.
Így tettem a sütőbe.
200 fokon kb.
2 és fél óra kell neki legalább.
Az utolsó félórában tettem hozzá egy kis felkarikázott cserkészkolbászt, a nagyobb kockákra vágott csülökhúst és az árpagyöngydarát.