Babos káposzta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Könnyű

Babos káposzta

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg savanyú káposzta
25 dkg vörös vagy tarkabab
4 fej vöröshagyma
20 dkg húsos füstölt szalonna
80 dkg nyers császárhús
60 dkg sertéslapocka

őrölt fekete bors
2-3 db babérlevél
1 ek.pirospaprika
csípős paprika /ízlés szerint/
A tálaláshoz:
tejföl

*

Elkészítés:

Előkészítés: A babot előző nap beáztatjuk. A káposztát átmossuk. A húsokat nagyobb darabokra vágjuk. A vöröshagymát finomra, a szalonnát apró kockákra vágjuk.
Elkészítés: A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rászórjuk a paprikát és felengedjük vízzel. Beletesszük a babot, babérlevelet, sózzuk, borsozzuk. Rövid lében kb. egy órát főzzük. Beletesszük a húsokat és a kimosott káposztát. Addig főzzük, míg a bab és a húsok is megpuhulnak. Tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk.
Nem egy kímélő étel de nagyon finom!

Babos káposzta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Babos káposzta