Bableves füstölt kolbásszal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

40 dkg füstölt kolbász
20 dkg füstölt húsos szalonna
1/2 kg tarkabab, 3 közepes krumpli
4 babérlevél
6 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
3 ek. liszt
2-3 dl tej
1 kk.  pirospaprika
bors ízlés szerint
kevés cukor
kevés ecet

*

Elkészítés:

A babot előző este beáztatom. Kb. 3 liter vízbe odateszem főni a babot a kolbásszal és a szalonnával együtt, hozzáteszem a babérlevelet a fokhagymát. Borsot, sót  teszek még bele. Félidőben tezsem hozzá a kovkára vágott krumplit.
Amikor megfőtt a bab és a krumpli is, elkészítem a habarást. A tejfölt elverem a liszttel, szórok hozzá egy kevés pirospaprikát, kicsit felhígítom tejjel. A habarásba szedek a levesből(hőkiegyenlítés), így öntöm a leveshez, majd jól összeforralom. Ekkor teszek még bele  borsot és egy kevés cukrot, mert nagymamámtól tanultam, hogy minden ételbe, amit ecettel ízesítünk kell egy kevés cukor is, az ízek egyensúlya  miatt. Miután levettem a tűzről kevés ecettel ízesítem.
A kolbászt a leves után mustárral, puha kenyérrel  esszük meg.