Bableves füstölt hússal és kolbásszal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

240

Nehézség

Könnyű

Bableves füstölt hússal és kolbásszal

Recept leírás:

Hozzávalók:

20 dkg füstölt kolbász
30 dkg füstölt hús
30 dkg tarkabab
2-3 babérlevél
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
10 dkg liszt
2 dl tej
bors ízlés szerint
kevés cukor
ecet

*

Elkészítés:

A babot előző este beáztatom.
A  füstölt húst jól megmosom, kb  4 liter vízbe odateszem főni. Kb. 3 órán át főzöm. Amikor már könnyen  belemegy a villa,  hozzáteszem a kolbászt és  babot, a babérlevelet a fokhagymát, borsozom, ha szükséges sózom, de csak óvatosan, mert a füstölt hús sós.
Amikor a bab is megfőtt, elkészítem a habarást. A tejfölt elverem a liszttel, kicsit felhígítom tejjel.  A habarásba szedek a levesből (hőkiegyenlítés), így öntöm a leveshez, majd jól összeforralom. Ekkor teszek még bele  borsot és egy kevés cukrot, mert minden ételbe, amit ecettel ízesítünk kell egy kevés cukor is, az ízek egyensúlya miatt.
Tűzről leveszem és kevés  ecettel savanyítom.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Bableves füstölt hússal és kolbásszal