Bableves füstölt hússal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsuzsi2

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

2

Nehézség

Könnyű

Bableves füstölt hússal

Recept leírás:

Hozzávalók:

1/2 kg bab (fehér vagy tarka)
1 kg füstölt hús
3 sárgarépa
2 zöldség
1/2 karalábé
3-4 szem burgonya
1-2 babérlevél
3-4 gerezd fokhagyma
olaj
2-3 fakanálnyi liszt
1-2 kiskanál pirospaprika

A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu

*

Elkészítés:

A húst feldarabolom, ezután megmosom a húst és a babot is.
A babot, a húst, a fokhagymát és a babérlevelet felteszem vízben főzni. Kb. 1-1,5 órát főzöm, ezután bezöldségelem, sózom.
A sóval ÓVATOSAN bánjunk, mert a füstölt hús sós (legalábbis az enyém az szokott lenni)
Amikor megfőlt berántom.
A rántáshoz az olajat felhevítem, beleteszem a lisztet, főzöm kis ideig, majd miután elzártam a gázt alatta, és már nem habzik, hozzáadom a pirospaprikát is. Összekeverem, és a forrásban léve leveshez keverem. Összeforralom és kész.
Friss ropogós kenyérrel kínálom.
Jó étvágyat!

Bableves füstölt hússal

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Bableves füstölt hússal

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!