Hozzávalók:
füstölt csülök: 30 dkg
száraz bab: 30 dkg
vegyes zöldség (minél több fajta): 30 dkg
zsír: 10 dkg
liszt: 12 dkg
tojás: 1 db
vöröshagyma: 1 fej
fokhagyma: 2 gerezd
őrölt pirospaprika édes: 2 evőkanál
őrölt pirospaprika csíkős: 1 kávéskanál
tejföl: 2 dl
petezselyem zöldje: 1 csomó
*
Elkészítés:
A főzésre előkészített babot megmossuk. A füstölt csülköt feltesszük főni, és amikor megfőtt, a visszamaradt lébe, beletesszük az előzőleg beáztatott babot, a kockára vágott zöldségeket.
Közben elkészítjük a világos barna rántást, amibe őrölt pirospaprikát és fokhagymát teszünk.
Amikor a bab megpuhul, berántjuk és készre főzzük.
Tálalás: a főtt füstölt csülköt apró kockára vágjuk, majd a tálba helyezzük.
Apróra szaggatott galuskát, vagy csipetkét adunk hozzá, és rászedjük a levest, majd tejföllel és perezselyemmel díszítjük.