Hozzávalók:
1db füstölt csülök
40dkg fehér, száraz bab
2db sárgarépa
3 db zöldség, 2db krumpli,
zellerlevél
zöldségzöldje
fűszerek: bors, 4 gerezd fokhagyma.
25 dkg tészta
A rántáshot: 1 kis
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A csülköt és a babot a főzést megelőző este bő vízben beáztatom.
Hideg vízben teszem fel másnap főni a, először a csülköt, másfél órán át főzöm, aztán beleteszem a babot, egy óra múlva a zöldséget, répát, krumplit, fokhagymát.Puhára főzöm, aztán rákerül a rántás: kevés zsíron a fokhagymát és 1 evőkanálnyi lisztet megpirítok, félrehúzva rátaszem a paprikát, hideg vizet öntök rá, hozzáöntöm a forró leveshez.
A tésztát bő, olajos -sós vízben kifőzöm.