Bableves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Bableves

Bableves

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

·         1 kisebb fej  hagyma
·         2 gerezd  fokhagyma
·         3-4 db krumpli
·         3 ek olaj
·         1,5 ek liszt
·         1 tk delikát
·         1 tk só
·         1 késhegynyi bors
·          1 tk erős pista
·         1 tk pirospaprika
petrezselyemzöld

*

Elkészítés:

Előző este  a szárazbabot  beáztatom  .
1.    Vizet kevés sóval felforralunk, belerakjuk a babot. Lassú tűzön főzzük.
2.    Közben megtisztítjuk a zöldségeket. A sárgarépát karikára, a fehérrépát nagyobb darabokra, a hagymákat apróra, a krumplit kockára daraboljuk.
3.    Ha már puhult egy kicsit a bab, hozzáadjuk a hagymákat, répát, zöldséget. Közepes lángon hagyjuk főni.
4.    Fűszerezzük az erős pistával , borssal, delikáttal .
5.    Ha megpuhult a bab, hozzáadjuk a felkockázott krumplit.
6.    Elkészítjük a rántást: az olajat a liszttel zsemleszínűre pirítjuk, kevés pirospaprikával meghintjük (vigyázva, hogy ne égjen meg), felengedjük kb. 2 dl hideg vízzel.
7.    Ha minden megpuhult, belekeverjük a levesbe a rántást, még 10 percig főzzük.
8.    A legvégén megszórjuk kevés sóval  ízlés szerint  és petrezselyemzölddel.
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu )

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Bableves