Bableves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

00

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

Fehér gyöngybab
füstölt csülök, esetleg kolbász is
sárgarépa,
zöldség
vöröshagyma
fokhagyma
zeller
burgonya
1 cső paprika
1 paradicsom
zöldség-, és zellerzöld

Rántáshoz: zsír, liszt, fokhagyma, őrölt pirospaprika
Bableves, ahogy én készítem és szeretem: Este meleg vízbe beáztattam a babot, reggel meleg vízbe oda tettem, egy másik lábasba pedig a füstölt csülköt, én kb. fél órát szoktam mindegyiket főzni, utána leöntöm a levét, mert így nem lesz olyan puffasztó. Közben már a másik edényben felforrt a víz, átszedtem bele a babot és a húst, raktam bele zöldséget, répát, egy darabka zellert, 1 paradicsomot, 1 cső paprikát, kockázott burgonyát, metéltem bele egy vöröshagymát, 3 gerezd fokhagymát, zeller és zöldség zöldet, pár karika kolbászt is metéltem bele, sóztam, és készre főztem, majd a végén fokhagymás rántással berántottam.

*

Elkészítés:

Este meleg vízbe beáztattam a babot, reggel meleg vízbe oda tettem, egy másik lábasba pedig a füstölt csülköt, én kb.
fél órát szoktam mindegyiket főzni, utána leöntöm a levét, mert így nem lesz olyan puffasztó.
Közben már a másik edényben felforrt a víz, átszedtem bele a babot és a húst, raktam bele zöldséget, répát, egy darabka zellert, 1 paradicsomot, 1 cső paprikát, kockázott burgonyát, metéltem bele egy vöröshagymát, 3 gerezd fokhagymát, zeller és zöldség zöldet, pár karika kolbászt is metéltem bele, sóztam, és készre főztem, majd a végén fokhagymás rántással berántottam.

Bableves