Babkrémmel töltött gombafejek mártogatóval

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

140

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

Annyi gombafej, amennyi a saját sütőtáladba egymás mellé belefér.
Az én 20 x 28 cm-es tálamba 15 db fért el.
A töltelékhez:
20 dkg főtt bab,
1 tojás,
néhány szelet kenyér bele, vagy egy zsemle,
1 kanál házi darált paprika (vagy Erős Pista)
10 dkg kenőmájas,
kevés őrölt bors,
kevés petrezselyem zöld.
A mártogatóhoz:
2 dl tejföl,
1 kanál mustár,
kevés só,
kevés frissen őrölt bors,
kevés petrezselyem zöld,
2 szál karikára vágott újhagyma.

*

Elkészítés:

A sós, babérleveles vízben megfőzött babot összekeverjük egy tojással, kenyérbéllel, vagy tépkedett zsemlével, 1 kanál házi sós, darált paprikával, kevés petrezselyem zölddel kézi mixerrel összedolgozzuk, pépesítjük.
A gombafejeket belülről körbevágjuk, majd a töltelékkel megtöltjük.
Kevés olíva olajat alá csorgatva, 10 perc alatt előmelegített sütőben megsütjük.
Használható hozzá konzerv bab is.
Ha van kevés maradék, melegszendvics krémként elhasználható.
A mártogató hozzávalóit összekeverem, a gombafejekkel együtt tálalom.

Babkrémmel töltött gombafejek mártogatóval