Hozzávalók:
1/2kg cseresznyebab,
60dkg sertéslapocka,
30dkg bármilyen füstölthús,
paprika,
paradicsom,
babér,
étolaj
,vöröshagyma
,fokhagyma,
őröltpaprika,
liszt,
só.
Csipetkéhez: 1 tojás
*
Elkészítés:
A babot előző este beáztatjuk.Másnap feltesszük főni a füstölthússal,babérlevéllel.Óvatosan sózzuk.Közben pörköltet készítünk a lapockából,ha puha a hús,akkor egy kevés liszttel besűrítjük.A füstölthúst,ha már puha kivesszük és felkockázzuk,visszarakjuk a levesünkbe.A tojásból és lisztből csipetkét készítünk.A pörköltet összeöntjük a megfőtt babbal,beletesszük a csipetkét és összefőzzük,addíg,míg a tészta megpuhul benne.