babgulyás vadász módra

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

1/2 kg nagy szemű fejtett bab vagy 25 dkg száraz tarkabab
60 dkg vaddisznó vagy szarvas apró hús
15 dkg húsos füstölt szalonna
1 nagyobb fej vöröshagyma
6-8 gerezd fokhagyma
3 szál sárgarépa
2 szál fehér répa
1/2 zeller és zeller zöld
2-3 db babérlevél
ételízasítő

1 mk.őrölt fekete bors
1 kk.őrölt kömény
1 ek.pirospaprika
A csipetkéhez:
1 db tojás
finom liszt
csipet  só
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu

*

Elkészítés:

Előkészítés:
Ha szárazbabot használunk azt előző nap beáztatjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk,szeletekre vagy kockákra  vágjuk.
A vöröshagymát finomra aprítjuk.
A húst nagyobb, a szalonnát apró kockákra vágjuk.
Elkészítés:
A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a vöröshagymát,rányomjuk a fokhagymát.
Hozzáadjuk a húst,sózzuk,köményt,ételízesítőt és pirospaprikát adunk hozzá majd kevés vízzel felöntjük.
A vaddisznót egyszerre feltehetjük a babbal..
Ha a hús és a bab puhulni kezd beletesszük a zöldségeket és készre főzzük.
Egy tojásból annyi liszttel amennyit felvesz,hogy kemény tésztát kapjunk csipetkét készítünk és a levesbe főzzük.
Tejföllel,friss kenyérrel esetleg csípős paprikával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!

babgulyás vadász módra