Hozzávalók:
Hozzávalók:
30 dkg. füstölt főtt szalonna
15 dkg füstölt házi kolbász
5-6 db
sárgarépa
2-3 db fehérrépa,
50 dkg tarkabab
1 nagy vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
kevés házi zsír
piros .paprika,ízlés szerint
őrölt bors
pici só
egy késhegynyi chili paprika
*
Elkészítés:
Elkészítés : A kockára vágott vörös.
hagymát a zsiradékon megfonnyasztom, és a kockákra vágott szalonnát és kolbászt bele rakom.
Ízesítem a piros paprikával és felöntöm vízzel, és jó sűrű pörköltes alapot készítek belőle.
A babot előző este vízben beáztatom, majd amikor a pörköltes alapom eléggé kezd puhulni, hozzáadom az áztatott babot és a karikára szelt zöldségeket is.
Most ízesítem a borssal és a chili paprikával és közben felengedem még annyi vízzel hogy ellepje.
Addig nem nagyon sózom amíg a füstölt ízek ki nem főnek, mert akkor sós lesz a leves.
Közben beledobom a zúzott fokhagymát is.
Így főzöm addig amíg teljesen nem puhul meg a bab és a zöldségek is.
A végén sózom ha kell még ízesítem.
Főzhetünk bele tésztát is de csipetkével is nagyon finom.