Babgulyás kicsit másképpen

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Andi80

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

5

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

*1 közepes fej vöröshagyma
*2 ek tyúkzsír
*70 dkg csirkemell filé
*1 kisebb paprika
*1 kisebb paradicsom
*1 tk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
*1 tk őrölt pirospaprika
*3 nagyobb szál sárgarépa
*1 közepes zsenge karalábé
*4 közepes szem krumpli
*1 kis doboz vörösbab konzerv
Nokedlihez:
*2 tojás
*4 púpos ek liszt
Rántáshoz:
*1 ek liszt
*2 ek olaj
*1 kk őrölt pirospaprika
Finom étel koronája a LANTOS Borászat terméke : www.lantosbor.hu

*

Elkészítés:

A hús átmossuk és felkockázzuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni.
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a sárgarépát felkarikázzuk, a krumplit, a karalábét felkockázzuk, a hagymát, a paprikát, a paradicsomot apró kockára vágjuk.
A babot átmossuk, és kicsit lecsepegtetjük.
A zsírt felhevítjük, üvegesre pároljuk rajta a hagymát, majd a húst fehéredésig pirítjuk.
Meghintjük a sóval, borssal, pirospaprikával, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, az ételízesítőt.
Vízzel felengedve fedő alatt kb.
30 percet főzzük.
Hozzáadjuk a sárgarépát, karalábét.
Ha már majdnem puha a hús, mehet bele a krumpli.
A lisztet elkeverjük a tojásokkal, hozzáadunk egy nagy csipet sót, ha túl kemény lenne, lazíthatjuk 1teáskanál vízzel.
Ha felfőtt a leves a krumplival, a nokedlit a forró levesbe szaggatjuk és hozzáadjuk a babot.
A rántáshoz a lisztet az olajjal elkeverjük, és világosra pirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával, majd a leves levéből merve felhígítjuk, csomómentesre keverjük és a forró levesbe csorgatjuk.
Ha a nokedli feljött a leves tetejére, a zöldségek és a hús is puha, elzárhatjuk.

Babgulyás kicsit másképpen