Babgulyás kicsit másképp/ egytál étel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

65

Nehézség

Babgulyás kicsit másképp/ egytál étel

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg  sertés lapocka
30 dkg száraz bab
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 nagy  hagyma
2-3 levél babérlevél
1 zöldpaprika
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál füszerpaprika
5-6 közepes nagyságú burgonya
só,bors. örölt kömény izlés szerint

*

Elkészítés:

-a babot  előző este beáztatjuk
-a sertéshúst  felkockázzuk
-egy lábosban  vagy tüzálló edényben készitjük  amit a sütőbe is betehetjük
-a húst kevés zsiradékon  megpiritjuk fehéredésig …egy tálba kiszedjük
-a hagymát apritjuk  és a zsiradékon  üvegesre piritjuk ,
-belekeverjük a kockára apritott répákat
-megszorjuk egy mokkáskanál  pirospaprikával
-beleöntjük a leszürt babot ,
-beletesszük a húst  felöntjük annyi vizzel hogy ellepje
-sózzuk ,borsozzuk + egy kiskanál örölt köményt + a 2-3 babérlevelet
– addig fözzük amig  minden  megpuhul
-a burgonyát  megtisztitjuk  karikára vágjuk
-a lábosban lévő  babot betekerjuk ,befedjük a karikára vágott  burgonyával   / lehet 1 vagy 2 sorban is
a burgonya tetejére lehet  vaj darabkákat helyezni
– sütöbe rakjuk
-kicsit megsózzuk ,borsozzuk
-addig sütjük amig a burgonya szépen  megpirul

Babgulyás kicsit másképp/ egytál étel

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Babgulyás kicsit másképp/ egytál étel

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!