Hozzávalók:
50 dkg sertés lapocka
30 dkg száraz bab
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 nagy hagyma
2-3 levél babérlevél
1 zöldpaprika
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál füszerpaprika
5-6 közepes nagyságú burgonya
só,bors. örölt kömény izlés szerint
*
Elkészítés:
-a babot előző este beáztatjuk
-a sertéshúst felkockázzuk
-egy lábosban vagy tüzálló edényben készitjük amit a sütőbe is betehetjük
-a húst kevés zsiradékon megpiritjuk fehéredésig …egy tálba kiszedjük
-a hagymát apritjuk és a zsiradékon üvegesre piritjuk ,
-belekeverjük a kockára apritott répákat
-megszorjuk egy mokkáskanál pirospaprikával
-beleöntjük a leszürt babot ,
-beletesszük a húst felöntjük annyi vizzel hogy ellepje
-sózzuk ,borsozzuk + egy kiskanál örölt köményt + a 2-3 babérlevelet
– addig fözzük amig minden megpuhul
-a burgonyát megtisztitjuk karikára vágjuk
-a lábosban lévő babot betekerjuk ,befedjük a karikára vágott burgonyával / lehet 1 vagy 2 sorban is
a burgonya tetejére lehet vaj darabkákat helyezni
– sütöbe rakjuk
-kicsit megsózzuk ,borsozzuk
-addig sütjük amig a burgonya szépen megpirul