Hozzávalók:
1 csülök (hátsó) csont nélkül
kb. 50 kg fejtett bab
zeller levél
petrezselyem
3-4 db sárgarépa
3-4 db zöldség
1 nagy fej vöröshagyma felkockázva
2-3 kk. tört pirospaprika
só, tört bors ízlés szerint
őrölt babérlevél ízlés szerint
vagy 2-3 levél babérlevél
paprikakrém
1/2 tv paprika csíkozva
2-3 g. fokhagyma
erős pista vagy édes anna
1 kk. gulyáskrém
1/2 szelet sonka füstölt
2-3 szelet házi kolbász füstölt
én most csipetkét főztem ki hozzá nem saját magam gyúrtam
*
Elkészítés:
Először készítettem babgulyást, de nagyon finom lett. A csülköt kicsontozva felkockázom. A hagymát felkockázom, a fokhagymát összezúzom. Kevés zsíradékban a felkockázott sonkát megpirítom, a hagymát megfonnyasztom, hozzáadom a fokhagymát, 1 perc kevergetés után félre húzom és kevés ételízesítőt teszek bele, tört pirospaprikát összekeverem, majd felöntöm vízzel kb. 2-3 liter. Felteszem főni, fedő alatt..kb. jó fél órát főzöm, majd a megpucolt zöldségeket és a babot hozzáadom, ízesítem só, bors, tört babérlevél, 2-3 db babérlevél, paprikakrém, és a házi füstölt kolbász karikák, főzöm kicsit később beleteszem a zöldségzöld, zellerzöldet, ízesítem ha kell kevés gulyáskrémet nyomok bele. Készre főzöm.
Tálalásnál kifőzött csipetkével tálaltam.