Hozzávalók:
1.5 kg szárazbab,1 db füstölt csülők(1 kg körüli),1 kg marha hús,3 fej kockára vágott hagyma,1 fej zúzot fokhagyma,2-2 db zöldpaprika ésparadicsom, db sárgarépa.3 db petrezselyem karikára vágva,ízlésszerint,só bors,kömény,ételízesitő,pirosparika,zsír.liszt,tejföl.
*
Elkészítés:
a babot és a csűlkőt előzö este hideg vízbeáztatom, másnap a hagymából, paprikából, paradicsomból, pörköltalapot készítek, és beleteszem afel kockázot marha húst ( én lábszárból készítem, be fűszerezem, mikora hús félig meg főt, hozzá adom a babot, szintén kockára vágott, csűlköt, sárgarépát, petrezselymet, fel őntöm vízzel, és még fűszerezem, ha minden meg főt benne, 4 tojásból galuskát készitek és a bográcsba szagattom, tejfőlel éserős paprikával tálalom,