Hozzávalók:
500 gr sertéscomb
500 gramm zsenge fejtett bab
1 kis fej vöröshagyma
só
Vegeta
őrölt bors
őrölt kömény
Majoranna
1 babérlevél
1 ek kechup
1tk dijoni mustár
őrölt fűszerpaprika
2 pohár víz (2×3 dl)
A fűszerek Toldi Fűszer termékek.
*
Elkészítés:
A TW Konyhai Késsel megpucolom a hagymát, beleteszem a TurbóAprítóba és pár húzással felaprítom. A húst a TW Hentes Késsel kockákra vágom.
A Mirage 2,5 l-es edényt előmelegítem a legmagasabb fokozaton. Mikor elég meleg (ezt úgy ellenőrizhetem, ha pici vizet cseppentek az edénybe és mikor golyócskákba szaladnak, meleg az edényem), beleteszem a húst és fehéredésig sütöm. Mikor minden része fehér, hozzáadom a hagymát. Összekeverem, utána fűszerezem, ízlés szerint. Megszórom pirospaprikával, összekeverem és lefedem az edényt.
NEM kell sem VÍZ, sem ZSÍRADÉK!!
10 percig lassú tűzön főzöm, hogy a hús félig megpuhuljon. Miután letelt a 15 perc, gyönyörű szaftot engedett a hús, hozzáöntöm a zsenge fejtett babot. Ez lehet gyorsfagyasztott vagy konzerv is. Felöntöm a vízzel és készre főzöm, kb.20 perc alatt. Mikor a hús és a bab is megpuhult, hozzáadom a házi készítésű tarhonyát vagy 1 tojásból, sóból, lisztből gyúrt csipetkét, és addig főzöm még, hogy a tészta feljöjjön a tetejére, vagyis jól átfőjön az is. Ez még kb. 4-5 perc.
Én most házi tarhonyával készítettem.
Javasolt Tupperware termékek:
TW Konyhai Kés
TW Hentes Kés
TurbóAprító
Mirage 2,5 l-es Főzőedény