Hozzávalók:
1 kg csülök
1,5 kg füstölt csont
2 kg disznóköröm
5 jó nagy fej vöröshagyma
1,30 kg bab
só, bors ízlés szerint
sárgarépa vagyis murok
paprika
kicsi fokhagyma
*
Elkészítés:
Bográcsban szoktuk kint az udvaron megfőzni.
A bográcsba belevágjuk a vöröshagymát, majd teszünk bele kicsi olajat, őrölt pirospaprikát, csülköt, körmöt feldarabolva. A csontos részt tesszük alulra, így biztos, hogy nem ég le.
Vízzel felöntjük, és egy jó félórát fözzük.
Utánna beletesszük a megtsiztított babot, a karikára vágott sárgarépát, apróra zuzott fokhagymát.
Majd ízesítjük még sóval, borssal, őrölt pirospaprikával. Aki szereti egy kicsi csípős paprikát is tegyen bele.
Jó étvágyat.