Babgulyás, 20 főre.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

180

Nehézség

Haladó

Babgulyás, 20 főre.

Babgulyás, 20 főre.

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

2 kg. tarkabab,
1 közepes füstölt csülök, (1 kg.)
1 pár füstölt kolbász (400 g. enyhén csípős)
1 kg. sertés lapocka.
2 db. nagyobb paradicsom,
3 db. zöldpaprika,
1 csomag leveszöldség (répa, petrezselyem)
1 db karalábé,
2 csomag kész csipetke (2 x 200 g.)
1 doboz tejföl, (450 g.)
őrölt pirospaprika,
4 fej hagyma,
néhány babérlevél,
1 db. csípős zöldpaprika
.kevés almaecet,
liszt a habaráshoz,
só,
5 gerezd fokhagyma,
1 lestyán levél,
néhány szál csombor (borsikafű)

*

Elkészítés:

A csülköt, és a babot előtte átöblítem, majd éjszakára külön-külön edényben beáztatom.
A bab majd háromszorosára dagad, így számolni kell vele !
A répát, a petrezselyem gyökeret karikára, a karalábét hasábokra vágom.
A hagymát nagyon apróra kockázom, a fokhagymát kés lapjával megnyomom, majd azt is felaprítom.
A lapockát felkockázom.
A beáztatott babot felöntöm bőven vízzel, és 3 kanál sót teszek hozzá.
Alágyújtok a bográcsnak.
Két kanál almaecetet, néhány babérlevelet teszek bele.
Hozzáteszem a beáztatott csülköt is középen bevágva, és az apróra vágott hagyma, a szétnyomott fokhagyma egy része is belekerül.
A petrezselyem zöld, 1 levél lestyán, és 2 szál csombor ( borsikafű ) is megy a lébe.
Ezeket a végén kiveszem.
Felforralom.
Egy kis idő után hozzáadom a kockázott húst is.
Megkóstolom, ha szükséges fűszerezem.
Addig főzöm, míg a csülök leválik a csontról.
Mikor ez megtörtént, a csülköt kiemelem, és hagyom kihűlni.
Az apróra vágott paradicsomot, paprikát is hozzáadom, valamint a karikázott répát, petrezselyem gyökeret, és a karalábét is.
A csípős, hegyes paprikát csak megvágom, és egészbe kerül a bográcsba.
Közben felkockázom a már megfőtt csülköt, és a kolbászt is felkarikázom.
Ezeket is beleteszem, valamint a kész csipetkét is, és mikor úgy érzem minden megfőtt, a léből keveset kiveszek, 2 kanál tejföllel, 1 púpos kanál liszttel, 1 kanál őrölt pirospaprikával, csomómentesre keverem, és behabarom vele a gulyást.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Babgulyás, 20 főre.