Hozzávalók:
1/2 kg bab
1/2 kg sertéslapocka (vagy marhalábszár)
1 nagy fej hagyma
2 ek zsír.
2 ek. pirospaprika
2 sárga répa
2 fehér répa
1 kisebb zeller
zeller zöld
ételízesítő (ritkán használom és csak zöldséges levesekbe)
só, bors
*
Elkészítés:
A húsból szokásos módon pörköltet készítek. Amíg az készül a babot (előző este beáztatom), felteszem főni a darabolt zöldségekkel, sóval, ételízesítővel. Amikor a hús megpuhult és a bab is készre főtt a zöldségekkel, összeöntöm a kettőt, jól összeforralom. Ekkor teszek még bele zeller zöldet, kevés borsot, erős paprikát és együtt főzöm 5-10 percig. Ahol gyerek is eszik belőle csak a tányéron tegyünk bele erős paprikát.