Babgulyás

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Könnyű

Babgulyás

Recept leírás:

Hozzávalók:

1/2 kg bab
1/2 kg sertéslapocka (vagy marhalábszár)
1 nagy fej hagyma
2 ek zsír.
2  ek. pirospaprika
2 sárga répa
2 fehér répa
1 kisebb zeller
zeller zöld
ételízesítő (ritkán használom és csak zöldséges levesekbe)
só, bors

*

Elkészítés:

A húsból szokásos módon pörköltet készítek.  Amíg az készül a  babot (előző este beáztatom),  felteszem főni a darabolt zöldségekkel, sóval, ételízesítővel. Amikor a hús megpuhult és a bab is készre főtt  a zöldségekkel, összeöntöm a kettőt, jól összeforralom. Ekkor teszek még bele zeller zöldet, kevés borsot, erős paprikát és együtt főzöm 5-10 percig. Ahol gyerek is eszik belőle csak  a tányéron tegyünk  bele erős paprikát.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Babgulyás

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!