Babéros csirkemáj recept

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilike

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Babéros csirkemáj recept

Recept leírás:

Hozzávalók:

Leves
2 dg vaj
1 közepes hagyma
1 mk pirospaprika
1 nagyobb sárgarépa
1 nagyobb fehérrépa
egy darabka zeller
1 db húsleves kocka
3 mk só (vagy ételízesítő)
2 db babérlevél
fél mk bors
20 dkg csirkemáj
2 dl tejföl
2 tk liszt.
Vajgaluska:
1 tojás
1 mk só
diónyi puha vaj
1 tk víz
6 tk rétes liszt.

*

Elkészítés:

A hagymát kisebb kockákra, a répákat és a zellert zsülienre (gyufaszál méretűre) vágtam.
A vajat egy közepes méretű fazékban felforrósítottam, beletettem a hagymát, és megdinszteltem.
Lehúztam a tűzről, meghintettem pirospaprikával, felöntöttem bő egy liter vízzel, és visszatette a tűzre főni.
Amikor felforrt, beletettem a felaprított zöldségeket, a sót, a babérlevelet és a borsot.
A csirkemájat megmostam, majd csíkokra vágtam.
Ha a levesben a zöldségek félpuhák, hozzáadom a csirkemájat Amíg a máj fő, a tejfölben elkeverem alaposan a lisztet, hozzáadok kevés vizet, majd beleöntöm a habarást a levesbe.
Ha felforr, akkor beleszaggatom a vajgaluskát, amit kb.
10 perc alatt puhára főzök.
Ekkor elkapcsolom alatta a lángot, mert már készen is van.
Vajgaluska: A tojást, sót, vizet és vajat jól összedolgoztam, majd hozzáadtam a lisztet, és egyn eművé dolgoztam.
A nokedlitől kicsit lágyabb tésztát kell kapnunk.
Beleszaggattam a levesbe egy mokkáskanál segítségével.
A leves ne forrjon túlságosan, inkább csak gyöngyözzön, amikor a galuskát beleszaggatjuk.

Babéros csirkemáj recept

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Babéros csirkemáj recept

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!