Hozzávalók:
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
*
Elkészítés:
A krumplikat megmossuk, meghámozzuk és vékonyra felkarikázzuk, ha nagyok, félkarikára vágjuk.
Odatesszük főni, beledobjuk a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk.
Ha már majdnem puha a krumpli, a lisztet az olajon megpirítjuk, a tűzről levéve beleszórjuk a pirospaprikát, kevéske vízzel (kb.
1 dl) hígítjuk, és csomómentesre keverjük.
Belekanalazzuk a tejfölt, majd egy kis forró levet a főzelékből, hogy ne kapja össze.
Folyamatos kavargatás mellett beleöntjük a rántást a főzelékbe, és sűrűre főzzük.
Süthetünk hozzá fasírtot, finom sertéspörkölttel vagy csak egyszerű vékonyra karikázott és megsütött virslichipssel.