Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
25dkg eper
40dkg mascarpone
10dkg porcukor
1 púpozott evokanál zselatinpor
1dl naracslé
2 dl habtejszin
Diszitéshez:
*
Elkészítés:
A piskótát megsütjük és hadjuk kihűlni.
Az epret áttpaszirozzuk és összekeverjük a mascarponéval, hozzáadjuk a cukrot.
Kevés vizben lassú lángon feloldjuk a zselatint, langyosan elkeverjük a narancslével és beledolgozzuk a masszába.
A tejszint kemény habbá verjük és a mascarponéhoz keverjük.
A kihűlt piskotát 3 felé vágjuk.
Tortakarika alját sütőpapirral kibéleljük, és beletesszük az egyik piskotát, majd a krémet s igy folytatjuk.
Hagyunk krémet a torta tetejére és majd az oldalára is.
Berakjuk a hűtőbe 2-3 órára.
Ha megdermedt akkor levesszük róla a tortaformát és a papirt, oldalát megkenjük a félre rakott krémmel, és a piskótákat szépen oda ragasztjuk, tetejét eperrel diszitjük.


