Hozzávalók:
1 cs Tante Fanny friss leveles tészta 270g
2db újhagyma, hosszában negyedelve
200g szójacsíra
2 nagy sárgarépa, csíkokra vágva
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 ek. Szójaszósz
1ek finomra őrölt gyömbér
2 ek Chiliszósz „édes-savanyú”
1 tojás a kenéshez
*
Elkészítés:
A Tante Fanny leveles tésztát kb. 10 perccel a felhasználás előtt vegye ki a hűtőből és a sütőt 200 °C-ra melegítse elő.
A sárgarépát rövid ideig főzze forró, sós vízben.
Az újhagymát forró olajon rövid ideig pirítsa, a szójacsírát adja hozzá, majd kb. 2 percig pirítsa együtt a hagymával.
A sárgarépát, fokhagymát, szójaszószt, gyömbért és chiliszószt adja hozzá, és forgassa át nagy lángon. A masszát hagyja kihűlni.
A leveles tésztát közvetlenül sütőlapra tekerje ki, hosszában felezze el, és felvert tojással kenje meg.
A tölteléket kenje a tésztára, tekerje fel, és még egyszer kenje meg tojással. Egy éles késsel vágja kb. 4 cm széles darabokra.
Kb. 20 percig süsse, amíg aranysárga nem lesz. Azonnal tálalja!