Hozzávalók:
350 gr darált sertéshús
60 gr főtt rizs
1 szál zöldhagyma
15 ml gyömbérpor
1 sárgarépa
30 ml szójaszósz
60 ml kukoricaliszt
kevés cukor
só
bors
*
Elkészítés:
A sárgarépát megpucoljuk a Zöldséghámozóval, majd a Konyhaművész Julién szeletelőjével szeleteljük. A hagymát Turbó Aprítóval feldaraboljuk.
A 3,5 l-es Konyhaművész Keverőtálban az összes hozzávalót összekeverjük, majd 12-14 gombócot formálunk belőle.
A MikroGourmet Gőz Bázisába helyezzük a gombócokat. A Vizes Tálcát megtöltjük 4 dl vízzel, erre ráhelyezzük a gombócokkal a Gőz Bázist. Lefedjük a Tetővel és 25 percig pároljuk.
Miután elkészült, állni hagyjuk 5 percig, majd tálaljuk.
Rizs köret illik hozzá, amit a Mikrós Rizsfőzőben készíthetünk el a következő képpen:
http://www.receptlap.hu/recept/rizs_fozes_mikros_rizsfozoben_6444
Elkészítéshez javasolt Tupperware termékek:
Konyhaművész Kézvédős Szeletelő Julién betéttel
TW Új Generációs Konyhai Kés
Zöldséghámozó
Konyhaművész Tál
MikroGourmet
Mikrós Rizsfőző
Konyhaművész Mérő Kancsó 0,5 l-es
Turbó Aprító
Mérőkanalak