Az én zserbóm

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Anna

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Haladó

Az én zserbóm

Az én zserbóm

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Hozzávalók a tésztához: 65 dkg
töltelékhez: 20 dkg
Tetejére 1 tasak Dr Oetker étcsoki máz kerül, amit forró vízben felolvasztunk. Vagy lehet 20 dkg. étcsokit olvasztani.

*

Elkészítés:

Elkészítés: A vajat felolvasztjuk. Keverjük bele a cukrot, és a tojás sárgáját. Az élesztőt, és egy csipet cukrot morzsoljuk hideg tejbe. Nem kell futtatni.A lisztet egy tálba tesszük, beleöntjük az élesztős, és a vajas keveréket.Hozzáadjuk a tejfölt,és összedolgozzuk.A masszát fél órára hűtőbe tesszük, és közben megdaráljuk a diót.A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. 25×35 cm. tepsibe teszünk sütőpapírt. Az első lapot a tepsi aljára tesszük.Jól megkenjük lekvárral, és a diós cukros keverék egy negyed részét ráhintjük.. A másik tésztát is kinyújtjuk, és az előzőre rásimítjuk.Az utólsó lappal betakarjuk.200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.Nem kell megijedni, először egy nagyon lágy tésztát kapunk, de bekeményedik, mire teljesen elkészül.
Tetejére kenjük a felolvasztott csoki mázt, és hidegre tesszük. Másnap szeleteljük.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Az én zserbóm