Az én Zakuszkám Csildi befőz

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Nehéz

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 kg   padlizsán
3,5 kg pritamin paprika
8 nagy fej vöröshagyma
2kg paradicsom
7 dl olaj
5-6 babérlevél
1 nagy zeller gumó és zöldje
só, bors
1 teáskanál Na –benzoát

*

Elkészítés:

1.  A padlizsánt meg kell sütni, megtisztítani, és szűrőbe téve alaposan lecsorgatni a levét
2.  A nyers hagymát meg kell tisztítani, aztán ledarálni
3.  A paprikát megmosni, kicsumázni, ledarálni
4.  Az olaj egyharmadában folyamatos keverés mellett meg kell dinsztelni a ledarált hagymát (kis lángon),majd hozzáadni a ledarált zeller gumót  és megszórni két kiskanál sóval. Ezután hozzáadom a zeller apróra vágott zöldjét Fontos, hogy „elfője a vizét”, ne maradjon vizes.
5.  Ha ezzel elkészültél, tedd rá a ledarált paprikát és még két kiskanál sót. Ezt újabb 10-15 percig kell dinsztelni folyamatos kevergetés mellett. (Még mindig fontos, hogy minél kevesebb víz maradjon rajta, ugyanis a paprika sok vizet ereszt.)
6.  Ezután rákerülhet a ledarált padlizsán, az utolsó 2 kiskanál só, a babérlevél, a bors és a maradék olaj. Ezt is tovább kell dinsztelni, és folyamatosan kevergetni.
7.  A Paradicsomot frissen főztem meg és külön paszíroztam át ,ezt így paszírozva kell majd rárakni
8.  10-15 perc után rá lehet tenni a paradicsomot . Ezzel is további 20 percig kell főzni, folyamatos kevergetés mellett.
Ezzel lényegében el is készült a Zakuszkám .Végén az egészbe egy teáskanálnyi tartósítószert teszek.
A forró ecetes vízzel átöblített steril üvegeket elkészítjük és egy tálcára helyezzük
Ezután a forró Zakuszkát kiszedem az üvegekbe és száraz dunsztban hagyom  kihülni.
Ebből az adagból nagyjából 4 Liter mennyiségem lett .