Hozzávalók:
Hozzávalók: 1 kisfej
*
Elkészítés:
Elkészítés: Kevés olajon a hagymát üvegesre sütöm, hozzáadom az előre lesózott gyalult tököt. picit sütöm a tökkel is,szórok rá pici lisztet,egy kicsi őrőlt paprikát, elkeverem,és annyi vízzel felengedem, kb. amennyi főzeléket szeretnék csinélni./1.5 l. víz/. Felforralom. a tejdzint és a tejfölt egy rázókába teszem/én így hívom/teszek bele 3 evőkanál lisztet,és felengedem vizzel.Ráteszem a rázóka tetejét,és jól összerázom.Állandó keverés mellet össze forralom a főzelék alappal. Jól kiforralom,ha nem lenne elég sűrű, akkor még keverek hozzá egykis lisztes vízet a rázókámba. Kapórral ízesítem.Pörkölttel tálalom.