Hozzávalók:
Hozzávaló: 50 dkg
*
Elkészítés:
Elkészítés:az élesztőt a tejben a kockacukorral,pici sóval felfuttatjuk.A liszthez öntjük, teszünk bele 2 tojást, amit elötte tányérban felverünk. Hozzáadjuk a margarint, a sót, hogy közepes keménységü tésztát kapjunk.Addig dagasztjuk a tésztát, míg a tál falától el nem válik. Három részre osztjuk, és lisztezett deszkán duplájára kelesztjük.Gömböjűre nyújtjuk, megkenjük olvasztott zsírral, és 8-10 cikkre vágjuk. Felsodorjuk úgy, hogy a kezünkkel az alját mindíg húzzuk, és kifliket formázunk belőle.Tepsibe tesszük, zsírral megkenjük a tetejét, szórunk rá köményt, és sót, majd előmelegített sütőbe tesszük, ha félig megsűlt, akkor megkenjük tojással, és visszatesszük a sütőbe,és légkeveréssel pár perc alatt 200°C-on pirosra sütjük.


