Hozzávalók:
Tésztához:
2 tojás
5 dkg vaj, vagy margarin
10 dkg porcukor
15 dkg liszt
1/2 sütőpor
1,5 dl tej
Krémhez:
6 tojás sárgája
2 cs. vaníliás pudingpor
8 dl tej
10 dkg cukor
2 cs. vaníliás cukor
5 dkg vaj, vagy margarin
Habhoz:
6 tojás fehérje
15 dkg cukor
1 vaníliás cukor
*
Elkészítés:
A tésztához géppel kikeverem a vajat, vagy margarint a cukrokkal, hozzáadom a tojásokat, 1/2 dl tejet öntök hozzá és együtt kihabosítom. Végül hozzákeverem felváltva a sütőporral elkevert lisztet és a maradék szoba-hőmérsékletű tejet. Ne legyen hideg a tej, mert akkor kicsapódik a tésztában a zsiradék. Kapcsos tortaformában közepes hőmérsékleten tűpróbáig sütöm a tésztát, majd kihűtöm. Elkészítem a krémet. A tojások sárgáját kikeverem a cukrokkal, hozzáadom a pudingporokat, majd a tejjel fokozatosan felhígítom. Állandó keverés mellett, sűrűre főzöm, végül elkeverem benne a vajat, vagy margarint. Amikor jól kihűlt a tésztára rakom a krémet. Végül a tojásfehérjéket gőz fölött felverem a cukrokkal, lehűtöm és a krém tetejére halmozom. Az egészet egy éjszakára hűtőbe teszem. Könnyű, finom desszert.