Hozzávalók:
8 tojás
8 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt , 1 késhegynyi sütőpor
A krémhez: 25 dkg
25 dkg kész mogyorókrém
1 evőkanál zselatin
1 evőkanál margarin,
2 evőkanál méz
80 dkg porcukor
*
Elkészítés:
Elkészítjük a piskótát: a tojásfehérjéket keményre felverjük, majd a cukorral újból keményre verjük.Hozzáadjuk a tojássárgáját, addig verjük, amíg halvány színe nem lesz.Végül a sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk, előmelegített sütőben megsütjük, hűtjük.Szabjuk:a kép szerint.
A kész krémet a margarinnal összedolgozzuk, megkenjük a piskótát.
Fondant: a zselatint a vízzel elkeverjük, melegítjuk.Hozzáadjuk a mézet és a margarint, majd a fele porcukrot.Ha hűl, margarinos kézzel hozzádolgozzuk a többi porcukrot, színezzük, legalább 60 percig pihentetjük.Bevonjuk a tortát, díszítjük.