Aszpikos sertésnyelv tojással

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Pirianyó

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Haladó

Aszpikos sertésnyelv tojással

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 db sertésnyelv
3 db tojás főtt tojás
6 dl húsleves vagy 2 erőleves kockából készített erőleves
1 zacskó (25g) étkezési zselatin
ízlés szerint só
4-5 gerezd fokhagyma

*

Elkészítés:

A sertésnyelveket megpucoljuk ( középről az esetleges zsíros részt leszedjük, a nyelv felületéről amennyire tudjuk, a vastag réteget lehúzzuk ), alaposan átmossuk.
Kuktába beletesszük a nyelveket ( én még tettem hozzá füstölt sertésbőrt ), sót, megpucolt fokhagyma gerezdeket és annyi vizet, hogy bőven ellepje.
Teljesen puhára főzzük, villával ellenőrizzük ( kuktában fújástól számítva 45 perc ).
Ha puha, zárjuk el gázt, és a vízben hagyjuk langyosra kihűlni.
Őzgerincformát folpackkal kibéleljük, és elrendezzük benne a kihűtött és felszeletelt nyelveket és a tojásokat.
6 dl húslevest csak fel kell forrósítani.
Beletesszük a forró lébe a zselatint, és alaposan elkeverjük, hogy tökéletesen felolvadjon benne.
Teaszűrön keresztül az őzgerincbe töltjük a zselatinos erőlevest (húslevest).
A hűtő leghidegebb részébe tesszük teljes dermedésig.
Dermedés után tálra borítjuk, a folpackot leszedjük róla.
Vékony pengéjű késsel szépen szeletelhető.

Aszpikos sertésnyelv tojással

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Aszpikos sertésnyelv tojással

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!