Hozzávalók:
*25 dkg liszt
*10 dkg apró szemű zabpehely
*0,5 tasak sütőpor
*1 tasak vaníliás cukor
*5 dkg barna cukor
*10 dkg aszalt vörös áfonya
*10 dkg étcsokoládé
*15 dkg margarin
*5 ek tej
*
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük.
Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A csokoládét és az áfonyát apróra vágjuk.
Egy tálba mérjük a lisztet, a sütőport, a zabpelyhet, a cukrokat.
Beleszórjuk a gyümölcsöt, a darabolt csokit, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint és a tejet.
Jól összedolgozzuk a tésztát.
Kis diónyi golyókat sodrunk a két tenyerünk között, majd kicsit ellapítjuk és az előkészített tepsibe rakjuk.
170 fokon hőlégkeveréssel 16 perc alatt megsütjük.
Ezután rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
( Óvatosan, mert ekkor még puha és törékeny.
)