Hozzávalók:
2 szelet karaj/fő
vörösbor
1 csomag magozott aszalt szilva
bacon
napraforgó olaj
só, bors
A fűszerek Toldi Fűszer termékek:
www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk.
A zacskó aszalt szilvát felöntjük annyi vörösborral, hogy ellepje, felforraljuk, főzzük pár percig, és hagyjuk a lében kihűlni.
Következik a tekerés. A karajszeletekre 3-4 szem aszalt szilvát teszünk, feltekerjük, és bacon szalonnával is áttekerjük. Nem kell megtűzni!
Pici olajat csurgatunk a sütőedény aljára, belepakoljuk a tekercseket, pici vizet öntünk alá, és alufóliával befedve jól megpuhítjuk (170 C). Kb. 1-1,5 óra sütés után az alufóliát levesszük, feltekerjük a sütőt 200 C-ra és pár percig pirítjuk a szalonna miatt, de vigyázva, mert kiszáradhat.
A nagyfiamnak aszalt szilva helyett csemege ubival készítettem el. Így is finom, aki nem szereti a hús-gyümölcs párosítást, ki lehet így is próbálni.
Burgonypürével tálaljuk.


