Aszalt szilvával töltött pulykamell

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

LigetiK

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg pulykamell
10 szelet bacon
15 dkg sajt (lehet füstölt is)
30 dkg aszalt szilva
1 dl száraz vörösbor
1 db tojás
1 teáskanál őrölt szerecsendió
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölt)

*

Elkészítés:

Az aszalt szilvát 1 dl száraz vörösborba áztatom. A sajtot lereszelem, összekeverem a tojással és az őrölt szerecsendióval.
A pulykamellet úgy szeletellem, hogy 2 db 2 tenyérnyi, téglalap alakú, 0,5-1 cm-es lapot kapjak. A hiányzó részeket kisebb darabokkal kipótolom úgy, hogy a szeletek átfedjék egymást. Enyhén kiklopfolom, sózom, borsozom.
Egy nagyobb darab alufólián elhelyezek 5 szelet bacon szalonnát, rárakom a húst, a közepén egy sávban rákenem a sajtos massza felét.
Leöntöm a szilváról a bort, majd a szilva felét a sajtos massza közepére halmozom.
Ezután felhajtom a hús egyik felét, majd ráhajtom a másik felét. Ugyanezt teszem a bacon szalonnával, végül felhajtom az alufóliát, középen végig elhajtom, a végeit elcsavarom.
Összeállítom a másik adagot, és egy tepsiben, 190 fokon 60 percig sütöm Ha elkészült kiveszemk a fóliából, és fél óra pihentetés után 1 centis karikákra szeletelem.

Aszalt szilvával töltött pulykamell