Aszalt szilvás töltelékkel töltött csirkecomb

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Haladó

Aszalt szilvás töltelékkel töltött csirkecomb

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 egész csirkecomb
2 zsömle
tej
1 kis fej hagyma
2 ek. olaj
2 tojás
10 dkg aszalt szilva
1/2 kk. fahéj
1/2 kk.  őrölt szegfűszeg
1 cs. petrezselyemzöld
1 mk. bors

kevés zsemlemorzsa
15 dkg zsír
víz

*

Elkészítés:

A csirkecombokat besózom, elkészítem a tölteléket. A zsömléket felaprítom, tejbe áztatom, kinyomkodom, hozzáteszem kockára vágott és az olajon világosra pirított hagymát, a felvert tojásokat, az apróra vágott asztalt szilvát, a fűszereket és sózom. Belekeverem az aprított petrezselyemzöldet is.  Jól összekeverem és ha hígnak találom, szórok bele 1-2 evőkanál morzsát. A tölteléket a csirkecomb bőre alá töltöm és tepsibe rakom. Teszek mellé zsírt, öntök alá vizet és közepes hőmérsékleten, mindig locsolgatva ropogósra sütöm.  Petrezselymes krumplival és szilvabefőttel tálalom.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Aszalt szilvás töltelékkel töltött csirkecomb

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!