Hozzávalók:
2 egész csirkecomb
2 zsömle
tej
1 kis fej hagyma
2 ek. olaj
2 tojás
10 dkg aszalt szilva
1/2 kk. fahéj
1/2 kk. őrölt szegfűszeg
1 cs. petrezselyemzöld
1 mk. bors
só
kevés zsemlemorzsa
15 dkg zsír
víz
*
Elkészítés:
A csirkecombokat besózom, elkészítem a tölteléket. A zsömléket felaprítom, tejbe áztatom, kinyomkodom, hozzáteszem kockára vágott és az olajon világosra pirított hagymát, a felvert tojásokat, az apróra vágott asztalt szilvát, a fűszereket és sózom. Belekeverem az aprított petrezselyemzöldet is. Jól összekeverem és ha hígnak találom, szórok bele 1-2 evőkanál morzsát. A tölteléket a csirkecomb bőre alá töltöm és tepsibe rakom. Teszek mellé zsírt, öntök alá vizet és közepes hőmérsékleten, mindig locsolgatva ropogósra sütöm. Petrezselymes krumplival és szilvabefőttel tálalom.