Hozzávalók:
Hozzávalók a kolbászhoz:
1,5 kg kolbászhús (40 % szalonnával)
25 dkg mag nélküli aszalt szilva,
1 dl siller, vagy száraz rozé bor,
1 csipet fahéj,
1 csipet őrölt csillagánizs,
1 kiskanál méz,
1 csipet só.
A chutney-hoz:
1 kg szilva,
30 dkg barna cukor,
1 csipet fahéj,
1 csipet chilipehely,
kevés freszelt gyömbér,
1 dl vörösbor,
2 gerezd fokhagyma.
*
Elkészítés:
A kolbásznak valókat összegyúrjuk, de előtte az aszalt szilvát beáztatjuk a borba. Többször átgyúrjuk, majd kolbászbélbe töltjük, és kevés zsírt alá téve, sütőben kisütjük.
Ezalatt elkészítjük a chutney-t. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, majd lassú tűzön a cukorral, a fokhagymával együtt feltesszük főni. Megvárjuk, míg levet enged, ekkor beletesszük a fűszereket, és a bort. Kevés gyömbért is reszelünk hozzá, majd kevergetés mellett megvárjuk, míg kicsit besűrűsödik.
A kisült kolbászkákat, a még meleg chutney- val tálaljuk.
Kis adagban, desszertként fogyasztjuk.