Hozzávalók:
1/2 kg. csiperkegomba,
20 dkg. aszalt paradicsom,
1 csokor újhagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 kisebb magozott csili,
1 dl. száraz fehérbor,
2 kanál krumplipüré,
só, frissen őrölt bors,
1 kanál olíva olaj.
*
Elkészítés:
A gombát felszeletelem, kevés olíva olajon egyszerre tettem serpenyőbe az apróra vágott fokhagymát, a felkarikázott újhagymát, a magozott, felkarikázott csilit a gombával, és az aszalt paradicsommal. Öntöttem alá kevés bort, ami szinte azonnal elvesztette alkoholtartalmát, megsóztam, borsot őröltem rá. Hozzáadtam a 2 kanál maradék krumplipürét, amivel összefőztem. Mindössze 5 percre volt szükség, hogy összeérjenek az ízek, és komplett, finom, kímélő vacsora váljon belőle. Petrezselymes rizst csináltam mellé, de az is igaz, hogy a köret elkészítése hosszabb időbe tellett, mint a ragué.