Hozzávalók:
60 dkg pulykamell
1 csomag szeletelt bacon
5 dkg füstölt sajt
1 db tojás
5 dkg túró
5 dkg natúr krémsajt
1 gerezd zúzott fokhagyma
5 dkg vegyes aszalt gyümölcs
1 kk só
½ mk őrölt fehér bors
*
Elkészítés:
A pulykamellet vékonyan felszeleteljük, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
Az aszalt gyümölcsöket kisebb kockákra vágjuk, langyos vízbe áztatjuk.
A sajtot lereszeljük, hozzákeverjük a tojást, túrót, krémsajtot, zúzott fokhagymát, végül az aszalt gyümölcsöt, picit megsózzuk.
A szeleteket megtöltjük, feltekerjük, a baconnel körbetekerjük.
Vékonyan kiolajozott jénai tálba helyezzük a tekercseket, a tetejüket is megkenjük olajjal, egy kevés vizet öntünk alá, fóliával letakarjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb.
30 percig.
A 30 perc letelte után levesszük a fóliát.
Nekem maradt egy kevés töltelék, felhígítottam egy kevés tejjel, a hús mellé öntöttem, és így sütöttem még 20 percig.
Melegen is nagyon finom, de hidegtálakhoz is tökéletes.
Hidegen könnyebb szépen szeletelni.
Áfonyás rizzsel és sült burgonyával tálaljuk.